SpareBank 1 Nordvest blir hovedbank for nye Hustadvika kommune

Onsdag signerte SpareBank 1 Nordvest og Hustadvika kommune ny hovedbankavtale. SpareBank 1 Nordvest bli hovedbank for det som fra 1. januar 2020 blir fylkets fjerde største kommune.

En hovedbankavtale innebærer at en kommunes samlede behov for betalingsformidling og banktjenester blir håndtert av en fast partner.

Hustadvika kommune, som formelt etableres fra 1. januar 2020, etter en sammenslåing av kommunene Eide og Fræna, inviterte tidligere i år til anbudskonkurranse om levering av hovedbankforbindelse. 3 banker leverte tilbud: Sparebank 1 Nordvest, Sparebank 1 SMN og DNB. I slutten av mai var det klart at SpareBank 1 Nordvest var innstilt som hovedbank til kommunen som vil få cirka 13.250 innbyggere.

Administrasjonssjef Per Sverre Ersvik i Hustadvika kommune sier at det var en jevn konkurranse - hvor både pris, kvalitet, service og rådgivning ble lagt til grunn.

Avtalen gjelder for to år med mulighet for forlengelse i ett år.