1. Mai starter årets Stikk UT

Mange gleder seg til 1. mai for da starter Stikk UT! -sesongen igjen!

Friluftsrådet, kommunene og alle våre frivillige gjør nå klart til nok en Stikk UT! sesong.

Vi kaller det «Landets beste turtrim» og tror ikke det er langt fra sannheten.  En skal lete lenge etter noe som engasjerer så mange i et helt fylke! Vi håper alle har fått Stikk UT! kartet i posten, og bruker det til å finne fram til turer i nærheten av der en bor. I våre 17 medlemskommuner er det nå 215 turmål å velge mellom, plusser vi på turmålene på Sunnmøre blir det hele 398 tilsammen.

Friluftsrådet ønsker og minne alle om å lese turbeskrivelsen godt, og sette seg inn i hvor turen starter og hvor en skal parkere på forhånd. Feilparkerte bilder kan føre til trafikkfarlige situasjoner og være til hinder for grunneiere og andre. Det kan også være at det er vedlikeholdsarbeid på stier og parkeringsplasser, så vær oppmerksom og følg anvisninger som blir satt opp. I Fræna har vi blant annet arbeid med parkeringsplassen for Skottenvatnet og anleggsarbeid på stien opp til Haukåssetra fra Ridderbakken i Hauglia. Her kan det være lurt å gå via turvegen ved slalombakken eller via Dalelia.

Vis også hensyn til dyrelivet nå på våren med tanke på yngletiden. Både fuglereir og småvilt er svært sårbare nå.

Stadig flere stikker ut. Siden oppstarten i 2005 har det vært økning i deltagelsen hvert år.  I 2018 hadde vi 23 589 digitalt registrerte deltakere og 459 229 registrerte turer. I turbøkene var det enda flere, så at dette er noe mange er med på er det ingen tvil om. Vi er spendt på å se hvor vi ender i år?

Vil dere høre mer om årets Stikk UT! -sesong ta kontakt med Marte Melbø, Stikk UT! -ansvarlig i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal

marte@stikkut.no

tlf; 47 25 20 12

Eller Stikk UT kontaktene i Eide og Fræna:

Stikk UT kontakter Eide og Fræna
Fræna Ragnhild Elin Aas ragnhild.elin.aas@frana.kommune.no  90771912